Linn bloggar
Schweiz

Cupen närmar sig klimax

Den omtalade cupen, den som spelas parallellt med ligan här i Schweiz, börjar nu bli väldigt spännande. För oss i Dietlikon-lägret var det spännande redan i söndags då var lottade att spela mot serieledarna Bern Burgdorf i cupkvartsfinalen.

Och det gick ju väldigt bra. Man får säga att vi lyckades plocka fram effektiviteten på helt rätt dag och vann med 9-2. Starkt, även om matchen egentligen var betydligt jämnare så. Efter ny lottning står det nu klart att vi i semifinalen möter förra årets cupfinalmotståndare, Red Ants. Det blir ett kul Zürich-derby. Red Ants har hittills inte övertygat och ligger för tillfället näst sist i serien. De har dock haft en del spelare borta på grund av skada, däribland Johanna Dahlin. Nu är de i alla fall framme vid semifinal i cupen och vann sin kvartsfinal borta mot seriefyran Scorpions med 2-1, där Malmö-föredettingen Ellinor Bengtsson syntes i protokollet med ett mål. Jag är övertygad om att en cupsemifinal kommer att snäppa upp deras lag ytterligare. Kanske har även numera ass. coach Johanna Dahlin några smarta Red Ants-ess i rockärmen som vi inte sett förut. Hur som helst, om vi återigen vill spela den klassiska finalmatchen i Bern kommer det att krävas en väldigt bra prestation av oss. Vill du se hur det såg ut mot Red Ants förra året? Det var en både målglad och spännande final.

Hur går det då för övriga svenskar i cupen? Jo, lag Julkunen (Grasshoppers) och lag Sundstedt/Holtz (Rychenberg) är båda vidare till semifinalerna. De ställs dock inte mot varandra. Grasshoppers möter serietvåan Alligator Malans och Rychenberg spelar mot seriefemman Chur. Övriga svenskar, som till exempel bröderna Samuelsson (Tigers), Oskar Henriksson (Uster) och Jens Frejd (Köniz), är alltså ute ur cupen och får helt enkelt lägga resten av säsongens fokus på ligan. Vissa har ju även anledning att fokusera på VM.

Det faktum att jag för tillfället är singel här hemma och kan se de svenska innebandyherrarna köra vattengympa i Visby tyder på att herr-VM närmar sig. Medan herrligan pausar och landslagen förbereder sig, river vi på damsidan av ytterligare två helger med matcher innan vi också får ledigt. Då styr även jag mot Riga – som schweizsupporter. Ja, människor ligger mig närmare om hjärtat än landsgränser. Tro det eller ej.

Linn Lundström

Innebandyälskare som på papperet tillhör det äldre laget, men fortfarande ser sig själv som utvecklingsbar talang. Har spenderat den största delen av sitt innebandyliv i Umeå, med skorna knutna för sin moderklubb IBK Dalen. Hann med en kort visit i Göteborg för spel med Pixbo Wallenstam innan innebandyn ledde henne till Schweiz. Huserar nu mellan vackra alptoppar (gärna även på dom) och spelade fram till förra säsongen med UHC Dietlikon i Schweiz högsta liga, NLA. Testar nu rollen som tränare, i samma liga men på herrsidan, för laget WaSa St. Gallen. Bloggar framför allt om innebandylivet i sitt nya land, men dryftar också övriga innebandytankar som vandrar omkring i hjärnkontoret.

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar